Politiek café over het “verplichte” ondernemersfonds

Ondernemers betalen via de gemeentelijke belastingen (de OZB) aan een ondernemingsfonds. Dat fonds wordt verdeeld onder de ondernemingsverenigingen van de dorpen en wijken in Súdwest-Fryslân.

Dat geld wordt gebruikt voor een scala van zaken, gericht op recreatie en toerisme. Maar het gaat ook over groenvoorzieningen, de intocht van Sinterklaas, preventieprojecten en techniek op school.

Dit is het plan, maar de meningen zijn verdeeld. Ondernemer Jaap Baalbergen uit Warns hierover: “Ik ben tegen een verplichte bijdrage. Is het wel transparant? De vraag is waar het aan uitgegeven moet worden.” Voor is Hielke Bandstra, fractievoorzitter van de VVD en secretaris van Business Club Nijefurd. Zij zijn de gasten van het volgende politieke café van D66 en zullen deelnemen aan het debat.

Zoals vaste bezoekers van het politiek café al gewend zijn, is er veel ruimte voor discussie, ook met alle bezoekers. Het café is dit keer op dinsdag 12 mei in café/restaurant De Wijnberg in Bolsward (Marktplein 5). Het begint om 20.00, de zaal is om 19.30 open.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.