Poging tot betalen met vals geld, twee personen aangehouden (update)

Bij Brasserie E&D op de Jongemastraat is dinsdagavond een poging gedaan om met vals geld te betalen.

Een man bestelde een biertje maar bij het betalen bleek dat het biljet van €50,- vals was. Hierop verliet de man de zaak en werd de politie gebeld. Via twitter werden de collega ondernemers gewaarschuwd dat er geprobeerd was om met vals geld te betalen.

De man die binnen het biertje bestelde droeg een lichtblauw/wit trainingsjackje, buiten stonden waarschijnlijk twee handlangers waarvan één een 3/4 jas droeg en hij had een pet op.

Dankzij het snelle inschakelen van de politie kon binnen het uur al door de politie gemeld worden dat er twee mannen uit Noord Holland aangehouden waren. Het bleek dat er meerdere bedrijven waren bezocht.

Het betalen met vals geld komt vaker voor. Zo werd er vorige week nog bij het Anker op de Bargefenne met €50,- betaald, ook dit bleek vals te zijn.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.