Poetsbeurt voor Visserman met Jonkje

Nog een paar dagen en dan zal de welbekende visser weer in vol ornaat te bewonderen zijn op zijn vaste stekkie op de Kapelpost.

Het beeld werd de afgelopen periode in brons gegoten en staat sinds afgelopen donderdag weer op zijn brugleuning, samen met “ut jonkje”.

Dinsdagmiddag werd het beeld voor de eerste keer in de was gezet door Ton Visser, initiatiefnemer van het in brons laten gieten van het beeld. Ook werd dinsdag het voetstuk voor het beeld gemetseld. Later deze week zal de hengel nog in de hand worden vast gezet.

De visserman met jonkje kan weer vissen en toezien op het naar bovenhalen van een bijzondere vangst: een schoen. Op zaterdag 12 september a.s. om 10 uur, bij de opening van de Open Monumentendag 2015, zal de schoen weer aan de hengel worden opgehangen. Beeldhouwer Bosma zal met trots de (her)onthullingshandeling verrichten en kort vertellen over het ontstaan van zijn creatie.

Een ieder is van harte welkom aan de Kerkstraat om dit unieke moment mee te maken. Waarmee de Visserman de eer van ‘meest gefotografeerde beeld van Bolsward’ gelijk weer waarmaakt.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.