Poeiszzegels voor onderzoek naar Stofwisselingsziekten

BOLSWARD – TV Bolsward zamelt zegels van supermarkt Poiesz in voor de actie Friesland voor Metakids.

Deze organisatie zamelt geld in voor onderzoek naar (dodelijke) stofwisselingsziekten bij kinderen. Elk jaar worden 800 kinderen per jaar met een dodelijke stofwisselingsziekte geboren. De helft van hen wordt niet ouder dan 18 jaar. Stofwisselingsziekte is zeer waarschijnlijk doodsoorzaak nummer een onder jonge kinderen, maar bij het grote publiek zo goed als onbekend. Onderzoek is het enige, dat uitzicht biedt op behandeling. Metakids zamelt geld in voor onderzoek. Het is een kleine organisatie. Van het geld dat de stichting inzamelt, gaat ongeveer 95% naar onderzoek, voorlichting en fondsenwerving.

Sinds een maand is er een regionale actie om geld in te zamelen. Voor iedere volle spaarkaart krijgt Friesland voor Metakids €2,50. ,,Met een heleboel kleine gebaren, hopen we uiteindelijk één groot gebaar te kunnen maken en een mooi bedrag over te kunnen maken naar Metakids.”

Zegels kunnen gestuurd of gebracht worden naar TV Bolsward, Grote Dijlakker 28 in Bolsward.

Er is ook een facebookpagina van de actie:

Ook wordt er gewerkt aan een site: www.frieslandvoormetakids.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.