Platform Bolsward zet goede stappen

Maandagavond werd op het Marnecollege een avond gehouden voor en door Platform Bolsward.

Eerder dit jaar werd in twee bijeenkomsten een opzet was gemaakt met als basis  het onderzoeksrapport van Klaas Toering, Boalsert Foarût.  

Het platform moet gezien worden als een een open en transparant werkende groep  die vertegenwoordigers zoekt voor Bolsward belangrijke publieke thema’s.  Hierdoor kan vanuit Bolsward duidelijk worden aangegeven hoe de stad bepaalde zaken ziet en hierdoor kan men beter de gemeente, provincie of andere instanties te woord staan.

Een aantal kwartiermakers ging deze avond, onder leiding van Klaas Sietse Spoelstra, aan de slag en gingen in gesprek met verschillende inwoners van Bolsward over de verschillende thema’s.

Fer Grijmans, één van de kwartiermakers,  legt uit dat er acht thema’s zijn waarmee gestart wordt. Zo is er een thema voor onder andere economie, toerisme, sport en infrastructuur. Volgens Grijmans is de avond goed verlopen en is er voor alle groepen wel duidelijk welk soort persoon gezocht moet worden als voorzitter om de groep aan te sturen.

Grijmans:”Daar gaan de kwartiermakers nu mee aan de slag en gehoopt wordt dat snel duidelijk wordt wie uiteindelijk in het platform komt te zitten.  “We hopen dat we dit voor het einde van het jaar op de rit hebben”.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.