Platform Bolsward begonnen

Donderdagmiddag werd in de vierschaar van het stadhuis Platform Bolsward gepresenteerd.

Platform Bolsward is een initiatief van burgers, bedrijfsleven en stadsbelang in Bolsward om als behartiger van het Bolswards belang te gaan fungeren binnen overstijgende maatschappelijke thema´s zoals infrastructuur, wonen, cultuur, economie, toerisme, onderwijs etc. Ieder thema heeft een een eigen aanspreekpunt binnen het platform Ze helpen bewoners en instanties binnen en buiten Bolsward om besluitvorming binnen processen op gang te helpen, aan te jagen en daadwerkelijk te realiseren.

Samenstelling:
Als rechtsvorm wordt eerst gekozen voor een Stichting welke mettertijd over kan gaan in een coöperatie of vereniging. Het bestuur van Platform Bolsward bestaat uit personen, die enige affiniteit hebben met de thematiek.

Positionering en draagvlak:
Platform Bolsward brengt binnen een projectvraag de verschillende belangen in kaart en vraagt de betrokken partijen aan tafel om vervolgens stappen naar besluitvorming te faciliteren.
Platform Bolsward waakt over behoud van voldoende draagvlak binnen de Bolswarder Gemeenschap.

De gemeente Súdwest-Fryslân is enthousiast en wil spoedig rond de tafel voor de belangrijke thema’s stadhuis en herinrichting binnenstad.

Na afloop van de presentatie speelde zanger Rein zijn nummer: Mien Stadsie en datzelfde nummer werd na de toast in de vierschaar op het carillon gespeeld door beiaardier Klaas de Haan.

Op de foto van links naar rechts: Sjoerd IJdema: Sport en recreatie, Daniel Nauta: Cultuur, Debbie Nota: Wonen, Jan van Feen: Onderwijs & Welzijn, Gaby Broekhuijsen: Economie, Sandra van Assen: Infrastructuur en wethouder Maarten Offinga.

Jan Kroon: Wij, Bolsward (merk en marketing) Ontbreekt op de foto
Het thema “Toerisme” is nog vacant.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.