Personeel Bloemkamp in nieuw jasje

Gastvrijheidszorg heeft de laatste jaren een prominente plaats ingenomen binnen de locaties van Plantein. Inmiddels is Plantein al meerdere keren genomineerd voor de landelijke Gastvrijheidszorg Award.

Na onder andere diverse verbouwingen, het scholen van medewerkers en een omslag naar gastvrij denken en handelen, werd het tijd om ook de styling van de medewerkers onder de loep te nemen. Na een intensief traject van meer dan een jaar, waarbij tevens styliste en kleurspecialist Nelleke Mulder is betrokken, ondergaan de medewerkers op 5 februari een ware metamorfose.

Op die dag wordt de nieuwe dienstkleding voor het eerst gedragen. Het zal wel even wennen zijn, voor cliënten, familie en medewerkers. Het traditionele witte zorgjasje wordt verruild voor een modern lila met aubergine exemplaar. De horecamedewerkers gaan vanaf deze week gekleed in een stijlvol zwart met wit tenue. In de kleinschalige locaties wordt geen dienstkleding gedragen, dit om de sfeer van thuis zo veel mogelijk in stand te houden.

Plantein is een vooruitstrevende organisatie voor persoonlijke seniorenzorg in Zuidwest Friesland. Zo’n 1.250 betrokken medewerkers en ongeveer 850 vrijwilligers verlenen kwalitatief hoogwaardige zorg en ondersteuning aan ongeveer 900 cliënten. Persoonlijke zorg, passie en professionaliteit zijn belangrijke kernwaarden binnen Plantein. Het leefcomfort sluit zoveel mogelijk aan bij de gewoonten en wensen van elke cliënt.

De organisatie biedt wonen, welzijn, zorg en dienstverlening en eerstelijns zorg in moderne voorzieningen. Er zijn drie WoonZorg- en Behandelcentra in Sneek, Joure en Bolsward, een WoonZorgcentrum in Koudum en Zorgwoningen in Balk, Sneek en Joure. Daarnaast verhuurt Plantein woningen aan senioren in een appartementencomplex in Bolsward.{jcomments on}

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.