Plannen stadhuis Bolsward 8,5 miljoen euro

De plannen om  het stadhuis van Bolsward om te bouwen tot Historisch Centrum Súdwesthoeke gaat 8,5 miljoen euro kosten.

In eerdere  plannen was de gemeente nog uitgegaan van 6,5 miljoen maar restauratie van onder andere de toren en de houten vloeren gaat meer kosten dan eerder was begroot.

Het 400 jaar oude rijksmonument wacht al sinds de 2011 op een invulling voor het gebouw. Zo zullen de musea van Bolsward en de bibliotheek onderdak vinden en zal er achter het stadhuis het Historisch Centrum Súdwesthoeke worden gebouwd.

 

De gemeente zal dus op zoek moeten naar het geld, hiervan  is overigens 5,1 miljoen euro al binnen. Het college wil zelf 2 miljoen  ontwikkelgeld in het project stoppen en voor het overige geld wil het college bij het rijk en provincie aankloppen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.