Pilot bezorging van paspoorten en identiteitskaarten

De gemeente Súdwest-Fryslân is continu bezig om de dienstverlening te verbeteren.

Om inwoners nog beter van dienst te zijn, doet de gemeente vanaf 12 mei mee aan een landelijke proef met het bezorgen het paspoort of de Nederlandse identiteitskaart.

 

Inwoners van de gemeente Súdwest-Fryslân kunnen vanaf 12 mei tegen een vergoeding hun paspoort of identiteitskaart laten bezorgen.

Hoe werkt het?

Inwoners van de gemeente Súdwest-Fryslân vragen het reisdocument zelf aan bij het gemeenteloket in Sneek of Bolsward. Men kan aan de medewerker van het team Burgerzaken aangeven dat men het reisdocument wil laten bezorgen. Het reisdocument wordt bijvoorbeeld bezorgd bij mensen thuis, op het werk, of een ander verblijfadres in Nederland, behalve op de Waddeneilanden. De bezorgkosten zijn € 4,95 per reisdocument tot een maximum van € 9,90 bij bezorging van meerdere reisdocumenten op hetzelfde adres en hetzelfde tijdstip. Het reisdocument is na ongeveer vijf werkdagen klaar voor bezorging. De aanvrager ontvangt een verzoek van bezorgservice AMP Logistics om online of telefonisch een bezorgafspraak te maken. Op deze manier kan men zelf een bezorgdag en tijdstip kiezen. Op de dag van bezorging krijgt de aanvrager een bericht per sms of e-mail wanneer de bezorger aan de deur komt. In de aanwezigheid van de aanvrager opent de bezorger de verzegelde envelop en stelt de identiteit vast. De aanvrager tekent voor ontvangst van het reisdocument.

Rijbewijs, spoedaanvragen of paspoort met visum?

 

Er worden geen rijbewijzen bezorgd, maar ook geen paspoorten of identiteitskaarten die met spoed zijn aangevraagd of een paspoort met een nog geldig visum waarvan men gebruik wil maken.

Speciale koerier

In opdracht van de gemeente bezorgt AMP Logistics de reisdocumenten. Dit bedrijf is ervaren met het bezorgen van documenten waarbij identiteitscontrole een belangrijk onderdeel is. Via de speciale website van AMP Logistics www.mijnorderstatus.nl, kan men vooraf zien welke bezorger het reisdocument bezorgt. Daarnaast moet de bezorger zich altijd identificeren bij het afleveren van een reisdocument.

Eerste 10 aanvragen gratis bezorgd

Om deze actie alvast een vliegende start te geven, betaalt de gemeente Súdwest-Fryslân op 12 mei de bezorgkosten van de eerste 10 aanvragen met (thuis)bezorging

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.