Pikkampioenschappen 't Dykje

 

20 Januari was het weer de 3e zaterdag in het nieuwe jaar en werd dus traditiegetrouw het  Diekje Pikkampioenschap georganiseerd. 

vlnr Boba , Bianca, Aran, Zelina

Moesten de deelnemers vorig jaar nog door regen en wind een barre tocht naar ’t Diekje afleggen,  dit jaar was het aanzienlijk rustiger weer. Waarschijnlijk was dit de reden voor het grotere deelnemersveld, maar liefst 23 pikkers verschenen aan de start.

Vermeld moet worden dat Rene geheel volgens traditie de 1e ronde niet overleefde.  Niettegenstaande het feit dat de wedstrijd op Zaterdag gespeeld werd, lag hij er op Vrijdag  al uit!

Andere traditie was de koffie met koek,  gebakken door Arnold en Bianca. Net als voorgaande jaren ging dat erin als koek.

Om  20.30 (Precies 20.00 + 2 Bolseter ketierkes) gaf Ruurd het startschot en begon het gerammel.

Geen duimbreed, dat was wat de deelnemers elkaar toe gaven. Toch moesten, ook volgens traditie, elke ronde 3 deelnemers het veld ruimen.  Ongeregeldheden deden zich hierbij niet voor.

Dit mede door de strakke leiding van Ruurd die streng maar rechtvaardig de boel in gareel hield.

Naarmate de avond vorderde werd het blufgehalte hoger en begon het aanwezige publiek ( al dan niet per toeval  binnengewandeld) zich ook meer te roeren.

En rond de klok van twee was het eindelijk zover.. de finale.

Vol goede moed begonnen Boba, Aram, Zelina en Bianca aan de finale. Al ras bleek dat het niveau  voor Boba te hoog lag en kon hij de kleedkamer opzoeken.Zelina kon het ook niet meer bijbenen en zo bleven Aram en Bianca tot het laatst strijden om de 1e prijs.  Hierbij trok uiteindelijk Aram aan het langste eind en mag hij zich pikkampioen 2017 noemen.

Dit tot de 3e zaterdag in Januari 2018 want dan staan er al weer anderen te trappelen om hem de titel te ontfutselen.  U heeft nog een jaar om te oefenen!

NB: De volledige uitslagenlijst ligt ter inzage in ’t Diekje. Deze kunt u onder het genot van een kopje koffie, biertje of anderswat inzien.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.