Pijnlijke nederlaag SC Bolsward (za) na doelpuntrijke wedstrijd

GARYP – Een doelpuntrijke wedstrijd, een optisch veldoverwicht, maar na negentig minuten met legen handen: het was de pijnlijke conclusie voor SC Bolsward (za) na afloop van de uitwedstrijd tegen V en V ’68 , waar de thuisploeg met 4-3 aan het langste eind trok.

Spits Bart Gietema zette de bezoekers na een half uur op voorsprong, maar zag deze snel weer ongedaan gemaakt worden door een treffer van Lippe Kleinhuis. Toen Jildert de Boer, in uitstekende vorm dit seizoen, SC Bolsward op 1-2 schoot, leek dat de ruststand te worden. Pieter Bijlsma dacht daar namens de thuisploeg anders over en maakte nog voor de thee de gelijkmaker.

Vlak na rust kwam V en V ’68 voor de eerste maal op voorsprong door Harmen van der Bij. Toen De Boer met zijn tweede doelpunt van de middag in de 89e minuut voor de 3-3 zorgde, leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen.

De vierde treffer van de thuisploeg, gemaakt in blessuretijd, kwam dan ook als een harde klap voor de ploeg van trainer Wilco de Bakker. SC Bolsward (za) staat met vier punten uit evenzoveel wedstrijden op een achtste plaats. Over twee weken is de eerstvolgende wedstrijd: dan komt Makkum op bezoek.