Petitie gestart om kappen van bomen in Bolsward te voorkomen (ingezonden)

Onlangs ontstond er “wat ophef” over het kapbeleid van de gemeente Súdwest-Fryslân, er zouden 118 bomen op de nominatie staan om gekapt te worden.

Een duidelijke reden voor het kappen lijkt er niet te zijn, alhoewel je bij sommige bomen wel kunt zien dat ze weg moesten. Maar bij een groot aantal bomen is dat meer dan onduidelijk en lijkt eerder willekeur dan noodzaak een reden te zijn.

Vreemd is het dat na de storm van woensdag alle bomen met een wit kruis nog fier overeind staan.  Helaas zijn drie bomen aan de Reinier Cammingalaan omgezaagd terwijl dit juist bomen waren waarbij ik mijn vraagtekens zette en wilde weten waarom ze geveld moesten worden.

Een boom ging in ieder geval om, die werd woensdagmiddag uit voorzorg gekapt. Deze boom op de Secretaris Haitsmalaan dreigde om te vallen en moest om. Bijzonder hier was dat de boom  geen wit kruis had en dus  gewoon staan kon blijven staan.

Vele Bolswarders zijn op zijn zachts gezegd niet blij met het verdwijnen van deze bomen waarvan totaal niet duidelijk is waarom ze om gezaagd moeten worden.

Vandaar dat er een petitie is gestart om Bolswarders op te roepen deze te ondertekenen en de gemeente te laten weten dat het zomaar kappen van bomen, zonder duidelijke en logische reden, niet moet gebeuren.

Ton Visser

 


4 reacties

  1. hou op met dat onzinnig en onnodig kappen van bomen 🙁

  2. aoostenveld schreef:

    Ik deel het ook op Facebook en Twitter want het is belangrijk dat veel Bolswarders de kans krijgen om te tekenen

  3. Witteveen schreef:

    In het park staan bijna meer bomen met kruis dan zonder. Bij gevaar en ziekte geen twijfel en kappen, maar plant er een dezelfde boom voor terug.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: