Petitie gestart om kappen van bomen in Bolsward te voorkomen (ingezonden)

 

Update: Na een goed gesprek in het Julianapark op 25 januari is besloten de petitie in te trekken. Gebleken is dat er wel degelijk juite keuzes worden gemaakt in het kapbeleid van de gemeente.

Afgesproken is dat in de zomer TV Bolsward meegaat met de inspectieronde van de gemeente om in beeld te brengen waroom gekozen wordt voor de kap van een boom

Onlangs ontstond er “wat ophef” over het kapbeleid van de gemeente Súdwest-Fryslân, er zouden 118 bomen op de nominatie staan om gekapt te worden.

Een duidelijke reden voor het kappen lijkt er niet te zijn, alhoewel je bij sommige bomen wel kunt zien dat ze weg moesten. Maar bij een groot aantal bomen is dat meer dan onduidelijk en lijkt eerder willekeur dan noodzaak een reden te zijn.

Vreemd is het dat na de storm van woensdag alle bomen met een wit kruis nog fier overeind staan.  Helaas zijn drie bomen aan de Reinier Cammingalaan omgezaagd terwijl dit juist bomen waren waarbij ik mijn vraagtekens zette en wilde weten waarom ze geveld moesten worden.

Een boom ging in ieder geval om, die werd woensdagmiddag uit voorzorg gekapt. Deze boom op de Secretaris Haitsmalaan dreigde om te vallen en moest om. Bijzonder hier was dat de boom  geen wit kruis had en dus  gewoon staan kon blijven staan.

Vele Bolswarders zijn op zijn zachts gezegd niet blij met het verdwijnen van deze bomen waarvan totaal niet duidelijk is waarom ze om gezaagd moeten worden.

Ton Visser

 


8 reacties

 1. hou op met dat onzinnig en onnodig kappen van bomen 🙁

 2. aoostenveld schreef:

  Ik deel het ook op Facebook en Twitter want het is belangrijk dat veel Bolswarders de kans krijgen om te tekenen

 3. Witteveen schreef:

  In het park staan bijna meer bomen met kruis dan zonder. Bij gevaar en ziekte geen twijfel en kappen, maar plant er een dezelfde boom voor terug.

 4. Witteveen schreef:

  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2018-10388.html hier gaan weer vier bomen verloren!

 5. Harrie schreef:

  Zou de auteur van dit bericht bovenstaande update ook voor ons willen toelichten inclusief de argumenten die hem voorgelegd zijn? Waaruit is precies gebleken dat de gemeente, na dat gesprek in het park, wel degelijk juiste beslissingen neemt wat betreft de bomenkap? Dit willen we graag weten zodat we dit kunnen verifiëren. Alvast bedankt!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: