Permacultuur tuin Boizca in Exmorra

De permacultuurtuin op het erf van BOIZCA is tijdens de Velt eco-tuindagen in het weekend van 31 mei en 1 juni te bezichtigen.

De permacultuurtuin, op de zoveel mogelijk zelfvoorzienende werkboerderij, is een moestuin waarin gewerkt wordt zonder kunstmest en of chemische bestrijdingsmiddelen. We laten de natuur voor en met ons werken en ook door middel van de planeetstanden wordt er gezaaid. Dit wordt ook wel bio dynamisch genoemd. Door dit geheel krijg je een biodiversiteit van planten, bloemen, groenten en kruiden en dat door zo min mogelijk werk te verrichten. Het is een luie manier van werken en leven.

Het erf van BOIZCA is goed gekeurd door de strenge eisen van Velt. Velt is een Belgische organisatie die in dit weekend door heel Nederland en België dé open ecologische tuindagen organiseert, zie www.velt.be. Tijdens deze open tuindagen geven wij op het erf rondleidingen, vertellen wij meer wat permacultuur inhoudt, kun je zelfvoorzienende activiteiten doen en heerlijke kleuren thee drinken. De tuin is open van 11.00 tot 17.00 uur en de rondleidingen zijn om 11.30, 14.00 en 15.30 uur. Adres is Meerswal 11, 8759 LR Exmorra.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *