Pech voor Canrinus op DMX finale Amersfoort

Sylvan Canrinus is er dit weekend niet in geslaagd om in Amersfoort een goede DMX finale te rijden.

Bij deze finale rijden de snelste dmx rijders van nederland, de eerste 8 van ieder district. In totaal reden er 5 districten meer, dus 40 rijders. Door de regen in de voorafgaande dagen was zandcircuit  loodzwaar voor de rijders.

Ondanks motorproblemen wist Canrinus toch nog de  11e starttijd te noteren. De eerste manche verliep voor de jonge motorcoureur goed. Maar in de laatste ronde ging het fout. Vlak voor de doorkomst was iemand gevallen en bij het overeind tillen kon Canrinus hem niet ontwijken met een aanrijding tot gevolg en dat terwijl hij op dat moment 8e lag. Toch wist hij  nog 13e  te worden in die eerste manche,

De 2e manche was een redelijke start maar al vrij snel raakte Canrinus betrokken bij een valpartij met nog vijf andere rijders. Bij deze val kreeg Canrinus een achterwiel van een andere motor tegen zijn hoofd wat voor de nodige pijn zorgde. Ondanks dat en de nodige schade aan zijn motor stapte de rijder weer op zijn motor om een ronde later  alweer op de 15 plek door te komen.  Toch raakte Canrinus nog twee keer betrokken bij een val waardoor hij uiteindelijk 25 werd in deze manche. In het eindtotaal werd hij 18.

Canrinus baalt van de pech die hem dit weekend achtervolgde want volgens de coureur had een top 10 plaats er anders met gemak in gezeten.

Foto’s: mxhotshots.nl (Gerrit Waterlander)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.