PC Bolsward heren 1 kunnen na uitverlies, toch tevreden terugkijken naar de eerste seizoenshelft

De mannen van het eerste team kunnen terugkijken op een geslaagde eerste seizoenshelft (4de plaats met mogelijkheden naar het podium), maar helaas kon het afgelopen zaterdag niet opboksen tegen de heren van Zwaagwesteinde , die versterkt werden door een aantal spelers van Dokkum. De heren 1 wist helaas niet de winst naar zich toe te trekken, terwijl er vorige wedstrijd nog werd gelijk gespeeld tegen de nummer 2 (Meppel ).

In de uitwedstrijd liepen de heren al snel tegen een achterstand aan van 0-2. Er waren veel kansen van Bolsward, maar pas aan het eind van de periode wist Wouter Galama de 1-2 te maken. Ook in de 2de periode waren de heren uit het Noordoosten van Friesland in de fysieke duels sterker en eindigde deze periode met 2-6. Door het gemis van enkele spelers, kregen jeugdspelers de kans om zich te bewijzen in het eerste.

Deze spelers (Falco de Boer en Huite Bootsma) hielden goed stand in de wedstrijd en hielpen mee om Wiebe Bierma en Maarten Grunstra de 3-6 en de 4-6 te scoren. Door een vrije bal te benutten, kon Wouter de 5-6 scoren en werd de wedstrijd wederom spannend. Toch was een sterke speler uit Dokkum in staat om nog tweemaal te scoren, wat de wedstrijd op slot zette. Wim Bruins zette Bolsward nog even terug in de wedstrijd door de 6-8 te maken, maar door een 5-meter wisten de tegenstanders tot 6-9 te komen. Met een afstandsschot was de keeper van het thuisspelende team nog te verrassen( 7-9), maar tot scoren kwam Bolsward niet meer.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.