Pauper opent Kunst in de Tuinen in Exmorra

Theatergroep Pauper opent op zaterdag 9 juni om 11.00 uur met hun ludieke Pauperfontein de kunstroute door Exmorra “Kunst in de Tuinen”.

2018 is het jaar van de Culturele Hoofdstad van Europa waar Leeuwarden en heel Friesland een doorlopend podium is voor een grote variatie aan kunstuitingen, zoals toneel, theater, festivals en natuurlijk exposities van kunst.

Drie maanden lang kunt u “Kunst in de Tuinen” in Exmorra bezoeken en een grote verscheidenheid aan kunst bewonderen. De kunstwerken van 28 kunstenaars uit het hele land staan gewoon bij de bewoners in de tuin. Beeldhouwwerk, Glaskunst, Siersmeedwerk, Gebruikskunst,   Mixed Media en zelfs Vilt zijn een aantal vormen die u aan kunt treffen op de wandelroute vol kunst, cultuur en natuur door het dorp “It Eksmoarster Rûntsje” en in “Galerie Staal & Steen”.

Met de opening neemt de Pauperfontein (in de volksmond Piemelfontein of Jan Lul fontein) met een kritische blik LF 2018 onder de loep. Vindingrijk, ludiek en met humor trekken deze moderne hofnarren  tot eind 2018 door Friesland om te laten zien wat “Mienskip” werkelijk is: vóór iedereen en dóór iedereen!

Een fontein opgebouwd uit piemels met in het hart een openbaar toilet. Zodra er gepist wordt gaat de fontein spuiten. Kortom: wie kan pissen kan ook de fontein “aan” zetten!

Een universele noodzaak die geen onderscheid maakt in kleur, taal, ras of geslacht. De Pauperfontein waaiert uit met beeldende kunst, theater en muziek, in woord en gebaar.

Doe jij ook mee, laat je horen, kom overeind, wees Pauper, wees de mienskip!

Tijdens en na de opening zijn de meeste kunstenaars aanwezig en kunt u kennis maken. Tevens zijn er verschillende demonstraties waaronder siersmeden, beeldhouwen, vilt bewerken, schilderen en glasblazen. Beleef Exmorra heet u van harte welkom om deze spectaculaire opening mee te maken. Kom, Kijk en Beleef.

De expositie “Kunst in de Tuinen 2018“ in Exmorra begint op zaterdag 9 juni 2018 om 11.00 uur en eindigt op vrijdag 10 augustus 2018 om 17.00 uur. De toegang is vrij.

Meer informatie vindt u op www.BeleefExmorra.nl

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.