Patyna organiseert bijeenkomst met als thema “Hoe dementievriendelijk is Bolsward?”

Een op de vijf mensen krijgt last van dementie. Tegelijkertijd blijven mensen steeds langer thuis wonen. Dat betekent dat er ook in Bolsward steeds vaker met mensen met dementie in de publieke ruimte aanwezig zullen zijn. Het is lang niet iedereen bekend hoe je het beste om kunt gaan met iemand die één of andere vorm van dementie heeft.

Patyna is de deskundige in de regio als het gaat om het begeleiden van mensen met Alzheimer. Daarom neemt Patyna het initiatief om Bolsward uit te nodigen voor een bijeenkomst op de WereldAlzheimerdag van vrijdag 21 september a.s. in de Doopsgezinde kerk, Skilwijk 29, Bolsward.

’s Morgens om 10.30 uur en in de middag om 14:30 uur is er eerst een korte uiteenzetting over wat dementie en Alzheimer is en hoe je het beste om kunt gaan met iemand die last van dementie heeft. Dat loopt uit op een dementietest, waarin we middels een test onderzoeken hoe dementievriendelijk Bolsward eigenlijk is. Op een speelse manier wordt u zo vertrouwd gemaakt met dit ziektebeeld en krijgt u handvatten hoe u daar het beste mee om kan gaan.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Patyna-locaties in Bolsward: Huylckenstein, It Menniste Skill en Bloemkamp.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij Aart Veldhuizen, geestelijk verzorger bij Patyna.

Te bereiken via tel.nr. Bloemkamp; 0515 57 29 44 (receptie)

Of aart.veldhuizen@patyna.nl

 

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.