Patyna breidt zorgverlening in Witmarsum uit

Het oude gemeentehuis van Witmarsum wordt momenteel verbouwd tot woon- en zorgcomplex voor ouderen. Patyna, organisatie voor ouderenzorg in Súdwest-Fryslân, zal in 9 appartementen de zorg gaan leveren. De zorg wordt geleverd door het zorgthuisteam van woonzorgcentrum Aylva State in Witmarsum, ook onderdeel van Patyna.

De appartementen zijn geschikt voor ouderen, die hulp of zorg nodig hebben, maar toch graag zelfstandig willen blijven wonen. De appartementen zullen van alle gemakken voorzien zijn. Zo komt standaard in elk appartement personenalarmering. Met één druk op de knop kunnen de bewoners hulp inschakelen als het nodig is. Naast de zorg kunnen de bewoners ook gebruik maken van de maaltijdservice en de hulp in de huishouding van Patyna. Ook kunnen ze deelnemen aan activiteiten in woonzorgcentrum Aylva State.

De appartementen zijn verdeeld over drie woonlagen. Er zijn 3 verschillende woontypes. Iedere woning bestaat uit een woonkamer, een slaapkamer, een keuken, een badkamer en een balkon. Verder heeft iedere woning een eigen berging. Eigenaar van het complex is Frisia Invest uit Sneek. Naast het verlenen van zorg zal Patyna ook de verhuur en de toewijzing van de appartementen doen. De opleverdatum is begin december. Vanaf 15 december kunnen de appartementen worden verhuurd.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.