Patyna breidt zorgverlening in Witmarsum uit

Het oude gemeentehuis van Witmarsum wordt momenteel verbouwd tot woon- en zorgcomplex voor ouderen. Patyna, organisatie voor ouderenzorg in Súdwest-Fryslân, zal in 9 appartementen de zorg gaan leveren. De zorg wordt geleverd door het zorgthuisteam van woonzorgcentrum Aylva State in Witmarsum, ook onderdeel van Patyna.

De appartementen zijn geschikt voor ouderen, die hulp of zorg nodig hebben, maar toch graag zelfstandig willen blijven wonen. De appartementen zullen van alle gemakken voorzien zijn. Zo komt standaard in elk appartement personenalarmering. Met één druk op de knop kunnen de bewoners hulp inschakelen als het nodig is. Naast de zorg kunnen de bewoners ook gebruik maken van de maaltijdservice en de hulp in de huishouding van Patyna. Ook kunnen ze deelnemen aan activiteiten in woonzorgcentrum Aylva State.

De appartementen zijn verdeeld over drie woonlagen. Er zijn 3 verschillende woontypes. Iedere woning bestaat uit een woonkamer, een slaapkamer, een keuken, een badkamer en een balkon. Verder heeft iedere woning een eigen berging. Eigenaar van het complex is Frisia Invest uit Sneek. Naast het verlenen van zorg zal Patyna ook de verhuur en de toewijzing van de appartementen doen. De opleverdatum is begin december. Vanaf 15 december kunnen de appartementen worden verhuurd.

Geef een antwoord