Pastoor Van der Wal met emeritaat (video)

Zondag 29 januari zal pastoor Van der Wal voor het laatst voor gaan in de viering in de Sint Franciscuskerk van Bolsward als pastoor van de parochie. Op 1 februari zal hij met emeritaat gaan. Van der Wal kwam in 1997 naar Bolsward toe als opvolger van Pater Stolk.

Van der Wal is van protestantse huize en kwam tijdens zijn reizen in zijn jeugd al vaak in de katholieke kerk. Wat hem daarbij opviel was dat overal de viering van de Heilige mis hetzelfde was. Dat gaf hem een goed gevoel en deed hem besluiten om naar het katholieke geloof over te stappen. Ook besloot hij om priester te worden, wat hij tot nu toe 30 jaar heeft gedaan. Inmiddels woont Van der Wal in Franeker want de huidige pastorie wordt verbouwd.

De nieuwe pastoor welke in februari zal beginnen komt te wonen in de pastorie van Bolsward. Pastoor Bultsma zal dan samen met pastoraal werker Nelleke ten Wolde het pastorale team vormen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.