Parodialoop en Kids-run op zondag 29 april

De jaarlijkse Parodialoop in Tjerkwerd wordt dit jaar op zondag 29 april gehouden. Nieuw is dat deelnemers dit jaar kunnen kiezen tussen twee routes: de traditionele van 7,4 kilometer over Dedgum of de nieuwe afstand van 11,5 kilometer over Blauwhuis.

De Parodialoop beleeft dit jaar haar 25e editie. Een goed moment om bij wijze van experiment een tweede parcours van 11,5 kilometer toe te voegen aan de loop, zo vond het bestuur van de organiserende Iisklup Tsjerkwert. Het toevoegen van een langere afstand is bovendien een wens die al langer leeft bij geoefende lopers.

Blauwhuis-route

Tot Parrega is het parcours gelijk aan de traditionele loop. Maar waar de 7,4 kilometer na Parrega linksaf richting Dedgum gaan, daar gaan de 11,5 kilometer lopers rechtdoor. Halfweg Hieslum slaan ze dan het mooie kronkelpad in dat hen via Greonterp en Blauwhuis uiteindelijk weer in Tjerkwerd brengt.

Vorig jaar meldden zich 80 deelnemers voor de Parodialoop. Dat was een record. Met de nieuwe afstand erbij hoopt Iisklup Tsjerkwert dit jaar op nog meer deelnemers. Er wordt op beide afstanden gestreden in vier categorieën: meisjes en jongens van 12 tot en met 16 jaar en dames en heren vanaf 17 jaar. Daarnaast is er zowel bij de dames als de heren een wisselbeker te vergeven voor de snelste Tjerkwerder op beide afstanden. Deze prijs is niet leeftijdgebonden. De start van de Parodialoop is om 14.30 uur, bij de brug voor It Waltahûs.

Kids-run

Voorafgaand aan de Parodialoop houdt Iisklup Tsjerkwert ook weer een Kids-run. Vorig jaar deden zo’n dertig deelnemers mee. De start van de Kid-Run is om 13.30 uur, eveneens voor It Waltahûs. Kinderen in de leeftijdscategorie tot en met 9 jaar lopen een parcours van 1,3 kilometer door het dorp. Voor kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar is er een parcours uitgezet van 2,6 kilometer. De inschrijving voor zowel de Parodialoop als de Kids-run start op zondag 29 april vanaf 13.00 uur. Het inschrijfgeld voor de Parodialoop bedraagt 6 euro. Het inschrijfgeld voor de Kids-run is 3 euro.

Na afloop van de Parodialoop hopen we met muziek van dj Klaas Boersma op een gezellige en lange nazit in of – nog beter – op het terras van It Waltahûs.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.