Parkeren Bolsward (ingezonden)

Ondernemers en omwonenden zijn niet blij met de KH18 fontein op het Broereplein in Bolsward. Dat is begrijpelijk zou je denken. In tegenstelling tot de opvatting van de grote massa is hun kritiek echter niet zozeer gericht op de ongelukkige procedure van bovenaf rond 11 fountains of op de fontein zelf maar op verlies van beeldverstorende parkeerplaatsen pal voor de fraaie gevel van de Broerekerk. Het is de vraag of die kritiek terecht is.

Ook voor koopstad Bolsward is de auto nogal dominant in het centrum. Dat botst met andere economische belangen zoals een meer aantrekkelijk verblijfsgebied oftewel een fraaiere stad. Momenteel zijn er in de binnenstad van Bolsward maar liefst 850 parkeerplaatsen.

Dat is eerder teveel dan genoeg. Overal waar de auto in oude stadscentra enigszins wordt teruggedrongen lijken levendigheid en bestedingen juist toe te nemen. Dat zal misschien niet zo klantvriendelijk zijn voor de verwende automobilist die bij de kassa wil parkeren maar voor vele anderen wel.

Voetgangers, fietsers en toeristen zijn trouwens ook potentiële klanten. Bovendien kun je historische  binnensteden nou eenmaal niet groter maken voor al dat autoblik. Enige maatregelen tegen toenemend rijdend en stilstaand autoverkeer daar liggen dus sowieso voor de hand. Ook de objectieve automobilist zal dat begrijpen.

Obe van der Meer

Gasthuissingel 14

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.