Parkeren Bolsward en Sneek alleen nog digitaal

De gemeente Súdwest-Fryslân heeft de afgelopen maanden met ondernemers en bewoners van Sneek en Bolsward gesprekken gevoerd om het parkeerbeleid in de twee grootste steden van de gemeente SWF kritisch te bekijken.

In tegenstelling tot ontwikkelingen in een aantal andere steden, waar het parkeren goedkoper wordt gemaakt of zelfs helemaal wordt afgeschaft om op die manier de bezoekersstroom aan te jagen, is een van de belangrijkste uitkomsten van de voornoemde gesprekken dat digitaal parkeren op den duur het parkeerkaartje moet vervangen. En dat dus het systeem van betaald parkeren wordt gehandhaafd om verkeersstromen in met name de centra van de twee steden te reguleren.

Digitaal moet het kaartje vervangen omdat het klantvriendelijker is en het mogelijkheden biedt om het eerste half uur in Bolsward en buiten de stadsgrachten gratis te maken. Bovendien betaalt de gebruiker achteraf voor de tijdsduur dat hij heeft geparkeerd (plus een bescheiden opslag aan de provider) en niet vooraf voor een (ingeschatte) tijdsduur.

Mogelijk dat er in de toekomst ook in de avonduren betaald zal moeten worden, dit om overlast voor binnenstad bewoners te beperken.

Via Groot Sneek

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

9 reacties

 1. Niels schreef:

  Goh wat een verassing

 2. Martha schreef:

  Leuk voor de mensen die geen abonnement op hun phone hebben, die kunnen dus dan niet meer parkeren!

 3. John Beers schreef:

  Ik gebruik het al maanden en bevalt prima maar idd voor mensen die (nog) geen parkeerapp/mobiel internet hebben gaat dit niet werken. Een simpele oplossing zou zijn om vrij wifi op of bij elke parkeerplaats te installeren maar dat zal wel weer te duur zijn of zo.

 4. anneke schreef:

  Nu maar hopen dat het een 1 april grap is.?

 5. Pe schreef:

  Vooral voor onze oudere medemens, die vaak ook nog minder goed ter been is, is dit treiteren. Sommigen hebben geen mobiel, de meesten geen internet abonnement. Zo jaag je de mensen juist weg.

 6. Charlie schreef:

  Lekker is dat, ben je verplicht om altijd maar je telefoon bij je te hebben……….

 7. Angie schreef:

  Belachelijk…en hoe doe je dat met toeristen? Die komen geen 2 keer of….gaan op de gratis parkeerplaatsen parkeren!!!
  Ik ga trouwens ook niet digitaal parkeren!!

 8. Alex schreef:

  Dat is lekker voor bewoners in de binnenstad als ook ’s avond betaald moet worden! Nu zijn de gratis parkeer plekken overdag altijd al vol dus moet ik ver weg van mijn huis parkeren. Alleen ’s avonds kon ik dan nog dichterbij huis parkeren. Maar dat gaat niet meer lukken als je ’s avonds ook nog moet betalen. Dan zijn er zeker geen gratis parkeer plekken beschikbaar! Weer een manier om bewoning in centrum moeilijk te maken..

 1. 1 april 2016

  […] en wethouders willen op deze plek parkeren mogelijk maken vanwege de onlangs ontstane ophef over het betaald parkeren in het centrum. De gemeente wil binnenkort overgaan tot alleen nog maar digitaal betaald parkeren in Bolsward en […]

Geef een antwoord