Parkeren Bolsward en Sneek alleen nog digitaal

De gemeente Súdwest-Fryslân heeft de afgelopen maanden met ondernemers en bewoners van Sneek en Bolsward gesprekken gevoerd om het parkeerbeleid in de twee grootste steden van de gemeente SWF kritisch te bekijken.

In tegenstelling tot ontwikkelingen in een aantal andere steden, waar het parkeren goedkoper wordt gemaakt of zelfs helemaal wordt afgeschaft om op die manier de bezoekersstroom aan te jagen, is een van de belangrijkste uitkomsten van de voornoemde gesprekken dat digitaal parkeren op den duur het parkeerkaartje moet vervangen. En dat dus het systeem van betaald parkeren wordt gehandhaafd om verkeersstromen in met name de centra van de twee steden te reguleren.

Digitaal moet het kaartje vervangen omdat het klantvriendelijker is en het mogelijkheden biedt om het eerste half uur in Bolsward en buiten de stadsgrachten gratis te maken. Bovendien betaalt de gebruiker achteraf voor de tijdsduur dat hij heeft geparkeerd (plus een bescheiden opslag aan de provider) en niet vooraf voor een (ingeschatte) tijdsduur.

Mogelijk dat er in de toekomst ook in de avonduren betaald zal moeten worden, dit om overlast voor binnenstad bewoners te beperken.

Via Groot Sneek

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.