Parkeervergunningen worden eenvoudiger

Het college van B&W heeft besloten om het systeem van parkeervergunningen eenvoudiger te maken. De volgende belangrijke veranderingen gaan per 1 mei 2014 in.

 

Geen kentekenvergunning meer achter de voorruit

De parkeervergunningen waarop een kenteken staat hoeven vanaf 1 mei niet meer achter de voorruit van de auto te liggen. De bezoekerskaart moet nog wel achter de voorruit liggen. Vanaf begin dit jaar controleren de handhavers van de gemeente kentekens op straat digitaal met behulp van scanners.

Vergunning onbeperkt geldig

Parkeervergunningen zijn vanaf 1 mei geldig voor onbepaalde tijd, met uitzondering van tijdelijke vergunningen. Voor parkeervergunningen die geldig zijn voor betaalde parkeerplaatsen, wordt echter nog wel jaarlijks belasting geïnd. De vergunning vervalt als u niet meer aan de voorwaarden voldoet, bijvoorbeeld als u een andere auto heeft of als u verhuist. Als het kenteken op uw huidige vergunning niet meer klopt, is het belangrijk dat u uw nieuwe kenteken aan de gemeente doorgeeft. Dit kan via www.sudwestfryslan.nl of via één van de gemeenteloketten. Hiervoor betaalt u leges. De leges bedragen in 2014 € 15,50.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met team verkeer via algemeen telefoonnummer 0515-48 90 00.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.