Parkeerkelder voor verwachte parkeerproblemen Bolsward

Er zijn plannen om in Bolsward een parkeerkelder te bouwen voor de te verwachten parkeerproblemen bij de komst van een supermarkt op de Snekerstraat.

Het college van burgemeester en wethouders kreeg vorige week tijdens de commissie vergadering Doarp, Stêd en Omkriten van de buurtbewoners en belanghebbenden rondom het Bolwerkplein te horen dat zij tegen de supermarktplannen zijn die de gemeente daar heeft. De buurt verwacht grote parkeerproblemen, die zijn er nu al en met de komst van een extra supermarkt worden die alleen maar groter.

Vuile grond

De gemeente ziet de problemen ook en overweegt om in de nieuwe plannen een  parkeerkelder te bouwen. Omdat er in dit gebied veel vervuilde grond zit zal de gemeente veel grond moeten afgraven en omdat het gat er dan toch al ligt, is het zeker de moeite waard om te berekenen of een parkeerkelder in de plannen past.

Parkeren binnenstad

De gemeente verwacht dat na de herinrichting van de binnenstad meer mensen een parkeerplek buiten de stad zullen moeten zoeken en hierdoor is de kelder een goed initiatief. De gemeente hoopt binnenkort met de eigenaar van het oude garagepand om tafel te kunnen gaan om de plannen door te spreken.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.