Pand Elkien wordt ondernemersbolwerk van Bolsward

In mei van dit jaar heeft woningcorporatie Elkien de hulp ingeroepen van leegstandsbeheerder Camelot om situaties zoals kraak en verloedering van hun leegstaande pand te voorkomen.

 

Camelot heeft de opdracht gekregen om op zoek te gaan naar diverse ondernemers die zich hier willen vestigen.

Het kantoorpand werd sinds de samenwerking met corporatie De Wieren in 2012 niet meer gebruikt. De medewerkers van Elkien zijn verhuisd naar Sneek en sindsdien staat het pand te koop. ‘Voor het object is nog geen koper gevonden en langer leeg laten staan is zonde’, aldus Thamara Kloosterman woordvoerder van Elkien.

Camelot biedt met het Workspace model ondernemers de kans om zich goedkoop tijdelijk te huisvesten. Dit is ideaal voor ondernemers die reguliere huur nog niet kunnen of willen dragen en het risico van een langlopend huurcontract niet aan willen gaan. Camelot hanteert een opzegtermijn van 4 weken en er is al een kantoor beschikbaar vanaf €174,50 per maand. Dus ideaal voor de startende ondernemer om zich buitenshuis te vestigen zonder een groot risico. Door deze groep een kans te geven, wordt het ondernemen gestimuleerd en ontstaat een kweekvijver van potentiële huurders. Andere bijkomstigheid is dat door de aanwezigheid van deze ondernemers het pand in tact blijft, technische mankementen zoals lekkages worden meteen opgemerkt waardoor de schade beperkt blijft.

Dit project is niet onopgemerkt gebleven onder de lokale ondernemers. Momenteel hebben 8 bedrijven zich hier gevestigd en de activiteiten zijn zeer uiteenlopend te noemen. Bedrijven die hier gehuisvest zijn; communicatie trainer, alternatieve geneeswijzer, de kledingbank, echtscheidingscoach, webshop in speelgoed, importeur van bamboo producten, webshop in hobbybenodigdheden en creatieve workshops. Deze club ondernemers zorgen voor een gezellige sfeer en een locatie met bestaansrecht. Momenteel is er nog plek voor 5 ondernemers in het pand. Geïnteresseerde ondernemers die meer willen weten, kunnen een mail sturen naar info@camelotworkspace.com. Op 13 november 2013 houdt Camelot open huis aan de Snekerweg 3 te Bolsward van 13.00 uur tot 15.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.