Palmpasenprocessie in de St. Franciscuskerk

Zaterdag 8 april, aan het begin van de Goede Week, hebben ruim twintig kinderen palmpasenstokken gemaakt in de St. Franciscuskerk in Bolsward. De kinderen droegen de stokken mee in de processie tijdens de gebedsviering die avond.

Om half vijf werd begonnen met knutselen. De kruizen waren al getimmerd, dus de kinderen hoefden die alleen nog maar te versieren met crêpepapier, eitjes, snoep, palmtakjes en andere versieringen. De meegekomen papa’s, mama’s en één oma konden goed meehelpen. Samen werden er heel mooie palmpasenstokken gemaakt.

Natuurlijk werd er ook nog samen gegeten: groentesoep gemaakt door een lieve oma, broodjes knakworst (en ander beleg), en voor het gezonde komkommer, tomaat en fruit.

Tegen zeven uur kwamen de mensen voor de gebedsdienst naar de kerk. De meesten keken even verbaasd naar de lege kerk, want iedereen werd doorgestuurd naar de Maria van Sevenwoudenzaal. Daar werd het steeds voller en gezelliger. De groten waren wel nieuwsgierig wat er ging gebeuren. Toen de viering begon werd het in één keer stil. Pastoor Bultsma zegende de palmpasenstokken en de palmtakjes. Daarna gingen we in processie naar de kerk om in de zijbeuk de gebedsdienst verder te vieren en samen met het St. Franciscus Kinder- en Jeugdkoor te zingen.

In de preek vertelde pastoor Bultsma over het ezeltje waarop Jezus Jeruzalem binnen reed. Het ezeltje was niet zoals wij altijd denken een teken van nederigheid, maar in die tijd wel een voornaam dier. Aan de kleur kon je zien wat voor status de berijder had: hoe lichter hoe voornamer! Dus toen Jezus op een ezel door de straten reed, zagen de mensen dat er een bijzonder iemand, een koning, de stad in kwam. Het was alleen niet een koning die de Romeinen de stad uit zou gooien….

Het maken van de palmpasenstokken begint ondertussen een traditie te worden. In 2015 zijn we hiermee begonnen op de zaterdag van Palmpasen. Een andere knutselactiviteit van onze Zalige Titus Brandsmaparochie is het maken van adventskransen aan het begin van de advent. Deze activiteiten worden georganiseerd door het kinderwoorddienstteam van de St. Franciscuskerk.

In de Goede Week zijn er iedere dag vieringen in de Zalige Titus Brandsmaparochie. Op de website van de parochie staat het complete overzicht hiervan. Iedereen is van harte welkom!

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.