Overzichtstentoonstelling werk van Doeke Tolsma

Bolsward – Tussen 8 juli en 30 juli vindt in de Doopsgezinde Kerk te Bolsward een overzichtstentoonstelling van het vele werk dat de  op 2 juli 2014 overleden Bolswarder kunstenaar Doeke Adam Tolsma (DAT) in zijn leven gemaakt heeft.

Aanleiding voor de expositie is een verzoek van Bolswards Historie om een artikel te schrijven over deze unieke Bolswarder kunstenaar.  Contacten van het vroegere Otteloeres, onder andere Bert Brinks, Lammert Mol, Kerst Postma, Dirk Rietdijk en Hans Klaver, werden benaderd. Deze enthousiaste groep was meteen bereid de organisatie op zich te nemen.

,,We hebben allemaal herinneringen aan en belevenissen met deze zeer bijzondere en eigenzinnige Bolswarder kunstenaar, wie kent hem niet”, aldus Kerst Postma.

,,De een heeft meerdere keren de fiets 11 stedentocht met hem gefietst en affiches gedrukt voor Otteloeres en de Stichting Bols Art, de ander heeft gemusiceerd met hem in diverse samenstellingen”.

Doeke was allround, heeft als illustrator gewerkt, is Art Direktor geweest bij een reclame bureau in Groningen en heeft als vrij kunstenaar gewerkt, vooral als striptekenaar. Zo heeft hij zijn geliefde Bolsward in prachtige platen in beeld gebracht, vooral ook de authentieke binnenstad met natuurlijk de nodige humor en met vooral zijn onvoorstelbare fantasie.

De organisatie wil ook de scholen, met de CKV lessen, een rol laten spelen bij de expoisitie.

,,We denken dat dit een respectvol eerbetoon zal worden aan een wel zeer bijzondere kunstzinnige Bolswarder”.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.