Overzichtstentoonstelling werk Doeke Tolsma in Doopsgezinde kerk

Vanaf zaterdag tot en 30 juli is er in de Doopsgezinde Kerk te Bolsward een overzichtstentoonstelling te zien van het werk van de Bolswarder kunstenaar Doeke Adam Tolsma (DAT) in zijn leven gemaakt heeft.

Aanleiding voor de expositie is een verzoek van Bolswards Historie om een artikel te schrijven over deze unieke Bolswarder kunstenaar die in juli 2014 overleed.  Contacten van het vroegere Otteloeres, onder andere Bert Brinks, Lammert Mol, Kerst Postma, Dirk Rietdijk en Hans Klaver, werden benaderd. Deze enthousiaste groep was meteen bereid de organisatie op zich te nemen.

,,We hebben allemaal herinneringen aan en belevenissen met deze zeer bijzondere en eigenzinnige Bolswarder kunstenaar, wie kent hem niet”, aldus Kerst Postma.

,,De een heeft meerdere keren de fiets 11 stedentocht met hem gefietst en affiches gedrukt voor Otteloeres en de Stichting Bols Art, de ander heeft gemusiceerd met hem in diverse samenstellingen”.

Doeke was allround, heeft als illustrator gewerkt, is Art Direktor geweest bij een reclame bureau in Groningen en heeft als vrij kunstenaar gewerkt, vooral als striptekenaar. Zo heeft hij zijn geliefde Bolsward in prachtige platen in beeld gebracht, vooral ook de authentieke binnenstad met natuurlijk de nodige humor en met vooral zijn onvoorstelbare fantasie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *