Overwinning VC Bolsward op Payroll Profession als Tjoba

Bolsward – VC Bolsward speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Payroll profession als Tjoba. Bolsward stond  vierde op de ranglijst met 29 punten en Tjoba zesde met 26 punten.

De coach begon de wedstrijd met Oda Prins op spelverdeling, Jolanda Hobma op de diagonaal. Marrit  Dijkstra en Marianne Dijkstra op de buiten aanval en Lotte Niezen en Anna IJdema op de mid positie. Marjan Altena kwam erin als Libero.

De eerste set zette VC Bolsward gelijk de druk met de serve waardoor bij Tjoba de pass niet goed verliep. Dit zette Vc bolsward door en zorgde zelf wel voor een goede pass, zo kon Oda de  aanvalsters goed vinden. Deze set werd dan ook gewonnen met 25-16Ook in de tweede set ging VC Bolsward enthousiast door en dat resulteerde in weer een 25-16 overwinning.

In de derde set begon Lotte Wiersma voor Oda Prins op de spelverdeling. Doordat VC Bolsward er  goed bij zat in de verdediging kon VC Bolsward goed aanvallen. Door de druk te behouden met de  serve kwam Tjoba deze set niet dichterbij dan 25-14.

In de vierde set kwam Imke van der Leest erin voor Marianne op de buiten positie en begon Fleur Wiersma in plaats van Lotte Niezen. Ook Oda stond weer binnen de lijnen.  Bolsward probeerde het spel door te zetten maar Tjoba zette tegen druk. Dit werd een spannende set die Bolsward ook graag wilde winnen. Dit lukte, het werd 25-22.

Een goed begin na de kerstvakantie voor de dames van VC Bolsward. De volgende thuis wedstrijd is  op 23 januari om 19.30 tegen koploper Oranje Nassau in sporthal de Middelzee.