Overlast door zware regenbuien (foto album en video's)

Bolsward – De regen die tussen 16:00 en 18:00 over Friesland trok heeft in verschillende straten van Bolsward tot overlast geleid.

Even na half 6 kreeg de brandweer de melding van overlast in de 1e Hollandiastraat. Hier kon het riool het vele regenwater niet aan en stond de straat over een gedeelte van zo’n 30 meter blank. Maar ook de steeg tussen de 2e en 3e Hollandiastraat en de tuinen van deze straten stonden vol water. De brandweer zorgde ervoor dat de putten en deksel open kwamen te staan waardoor het water sneller kon wegstromen. Ook werd op het laagste punt van de straat het water weggepompt.

Het was de tweede keer in korte tijd dat de straten blank stonden. Iets waar de buurt niet blij mee is want de werkzaamheden aan de vernieuwing van het riool werd eerder dit jaar voltooid en sindsdien is dit de tweede keer dat de straat blank staat. Ook bij enkele woningen stroomde het water naar binnen.

Ook op andere plaatsen stonden straten blank, zo kwamen bij ons meldingen binnen van de Brunostraat, de Friezenburg, de Roeden, Verwersstraat en de Dennenburg.

Later op de avond moest de brandweer helpen bij wateroverlast in het Heechhout, hier stond de kelder en de liftschacht onder water. (foto album Wiebe Palstra/Brandweer Bolsward)

Foto bij artikel Peter Siemensma

Foto album (heeft u foto’s stuur ze naar info @ tvbolsward.nl)

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.