Overlast door straaljagers

Bolsward-Steeds meer Bolswarders beginnen zich af te vragen wat de straaljagers toch iedere dag boven de stad uitvoeren.

Vorige week, gisteren en ook vandaag kwam het dagelijks voor dat straaljagers erg laag over de stad vlogen. Navraag bij vliegbasis Leeuwarden leert ons dat het hier gaat om de internationale Fighter Weapon Instructor Training.

{jcomments on}Voor deze training wordt samengewerkt met de landmacht. Militairen stralen op de grond doelen aan die de piloten dan vanuit het vliegtuig moeten “raken”. Uiteraard wordt er nietgewerkt met echte munitie en gaat het puur om de handelen die geoefend moeten worden. Vorige week maakte Petra Kroon bovenstaande foto van de laag overkomende straaljagers.

Voor deze trainingen zijn boven Nederland een aantal gebieden aangewezen waar die trainingen in plaats vinden. Zowel vorige week als deze week valt Bolsward in het oefengebied en is er volgens de medewerker van de vliegbasis sprake van overlast. Dit komt omdat de vliegtuigen vanwege de oefening lager vliegen. Deze week is ook de laatste week dat de training in Nederland plaats vindt. 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.