Over TV Bolsward

TV Bolsward is de nieuwswebsite voor Bolsward en omstreken.

Een klein maar enthousiaste groep van vrijwilligers is daar dagelijks mee bezig.

Ontstaan van TV Bolsward

TV Bolsward is ontstaan in januari 2008, het onstond nadat Tonnie Siemonsma aan Ton Visser vroeg om samen met hem bekende “Bolswarder Oliekoeken” te gaan interviewen en te filmen. Tonnie is al vele jaren in Bolsward te vinden met een fototoestel of camera en Ton heeft via Radio Bolsward met de microfoon in zijn hand menig Bolswarder gesproken. Vandaar dat het eigenlijk vanzelfsprekend was dat deze samenwerking ontstond en het filmen begon.

Het eerste filmpje was het gesprek met Ele Brandenburg.
Deze filmpjes werden op 123 video of you tube geplaatst en ook veel bekeken. Op internet kwamen in 2007 steeds meer filmpjes van o.a. Tonnie terecht. Ook andere filmpjes verschenen op You Tube over onze stad.

Maar tussen al dat leuke en interessante materiaal, staat ook heel veel materiaal wat niet de moeite waard is om te bekijken. Om dan tussen al die filmpjes te gaan zoeken levert vaak niet het juiste resultaat op en vaak stopt men dan met zoeken. Om dat zoeken gemakkelijker te maken werd de website in het leven geroepen en worden alle leuke filmpjes over “oos stadsie” gezocht en verzameld op TV Bolsward…

Ook Ton begint met filmen en daardoor komen steeds meer filmpjes online te staan van de verschillende feesten en gebeurtenissen in en om Bolsward. In september 2010 wordt de website door pchulpFriesland omgezet naar een nieuws site.

De website is uitgegroeid tot een toonaangevende nieuwswebsite waarbij de vrijwilligers het nieuws snel bij de lezers weten te brengen. In 2015 bezochten ruim 820.000 mensen de website.

(Foto Ton Visser: Petra Kroon Fotografie)

 

Sinds 28 april 2011 is TV Bolsward een stichting .

Stichting TV Bolsward staat ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer 52619826.

Doelstelling van stichting TV Bolsward is :”Het promoten en vergroten van de naamsbekendheid van de stad Bolsward door het vastleggen van activiteiten en gebeurtenissen in en om Bolsward en het portretteren van bijzondere Bolswarders en/of oud Bolswarders.

Stichting TV Bolsward

Grote Dijlakker 28

8701KW Bolsward

06-83540049

Kvk nr:52619826

 

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.