Ouderen in Bolsward in Balans!

Vallen is een groot probleem onder senioren met vaak ingrijpende persoonlijke, maatschappelijke en financiële gevolgen.

Daarom geeft docente Esther Landman  elke maandag van 10.30 – 12.00 uur ‘In Balans’beweeglessen in de zaal van Nieuw Elimin Bolsward.

Voor wie zijn de ‘In Balans’ beweeglessen?
In Balans is bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen vanaf 65 jaar die zich onzeker op de been voelen tijdens het lopen, bang  zijn om te vallen of al vaker zijn gevallen. De beweeglessen zijn ook voorouderen die gebruik maken van  loophulpmiddelen zoals een wandelstok of rollator.

Mobieler en minder angst om te vallen

Aandacht voor bewegen, valpreventie en valreductie kan het aantal valletsels drastisch verminderen. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan het verbeteren van de conditieen mobiliteit, een toename van het zelfvertrouwen en ontspanning. ‘Ik merk dat mijn spieren sterker zijn geworden. Ik loop veel beter en heb ook minder angst om te vallen’, aldus een van de deelneemsters. ‘Ikzelf, maar ook mijn kinderen merken dat ik fitter ben geworden’ verteld een andere deelneemster.

 Ook iets voor u?

Wilt u zelf de angst om te vallen verminderen of zelfs voorkomen? Meld u dan aan voor een gratis proefles. U kunt u bij Buurtsportcoach Rika Wind aanmelden door te mailen naar Rika Wind of te bellen naar 06 – 51441995.
Deelnemer meneer Exmann: ‘Gewoon komen en doen!’

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *