Oud wethouder Haanstra overleden

Maandag 14 oktober is op 65 jarige leeftijd Babs Haanstra overleden. Haanstra was twaalf jaar raadslid en daarnaast wethouder van Bolsward in de jaren ’80 en 90

Eerst namens de Pvda en later voor Bolswards Belang, een partij welke ze mede oprichtte. Daarnaast was ze actief betrokken bij de totstandkoming van een dak op de Broerekerk.

Als voorzitter van Vrienden van de Broerekerk was ze betrokken bij de gesprekken over dat dak tussen de gemeente en de architect Jelle de Jong uit Lemmer, die het glazen dak ontwierp. Het glazen dak zorgde er volgens Haanstra voor dat de kerk voor verder verval behoed bleef en het bleef zin functie als open plein behouden.

In 1998 werd Haanstra benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. )foto: Tonnie Siemonsma

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.