Oud raadslid en wethouder Stef de Haas overleden

Afgelopen weekend overleed oud raadslid en wethouder Stef de Haas (1933) in verpleeghuis Bloemkamp te Bolsward.

Van 1974 tot 1984 was hij raadslid en van 1984 tot 1994 was hij wethouder van Bolsward namens de PvdA.

De Haas studeerde sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. En werd in 1975 leraar aarderijkskunde aan het Jan Brugman College. Hij wam in 1974 met voorkeursstemmen in de gemeenteraad van Bolsward. De Haas stond bekend om het aantekenen van bezwaarschriften en zijn ingestuurde brieven in de verschillende kranten.

Door zijn vaak dwarse opvattingen maakte hij de politiek levendig. En dat leverde de nodige conflicten leverde dat ook op, bijvoorbeeld als raadslid met burgemeester Mulder en later ook met partijgenoot Babs Haanstra. Hierdoor zat de publieke tribune tijdens de vergadering vaak vol.

De Haas was tijdens de vergaderingen meestal gekleed in een trui en niet in een pak, dat was sommige andere politieke partijen een doorn in het oog. Er werd zelfs gesproken in de raad om een pak aan te schaffen voor de wethouder. Maar dat weigerde hij en hiermee was hij zelfs eventjes te gast bij Ivo Niehe’s TV Show.

De Haas kreeg in 1976 de Friese Persprijs.

Na zijn politieke carrière liet De Haas nog regelmatig van zich horen door zijn ingezonden stukken in verschillende kranten. De Haas is 82 jaar geworden.

 

Bron: Wikipedia