Oud papier containers voor Eekwerd en Altenburg

Bewoners van de wijken Altenburg, Eekwerd 1 en Eekwerd 2 krijgen begin 2017 een oud papier container van de gemeente.

Reden daarvoor is dat De Blinker gestopt is met het ophalen van het oud papier in de wijken en omdat de gemeente niet wil dat het papier in de grijze container verdwijnt haalt de gemeente het papier op totdat er een nieuwe inzamelaar gevonden is. Volgens de gemeente draagt een papiercontainer bij aan een betere afvalscheiding.

De gemeente heeft een peiling gehouden onder de inwoners en hieruit bleek dat een kleine meerderheid (261) het papier het liefst aanbiedt met een papiercontainer. Een kleinere groep (244) wil het liefst in dozen en bundels het papier blijven aanbieden. Een klein aantal mensen vindt beide manieren van inzamelen goed.

De grijze container met blauw deksel zal begin januari worden uitgereikt. Volgens de gemeente is het voordeel dat het papier niet meer binnen bewaard hoeft te worden omdat de container buiten kan blijven staan. Ook hoeft men niet meer met zware dozen te tillen omdat de container verrijdbaar is. Daarnaast zal op inzameldagen geen papier meer wegwaaien en veroorzaakt dus geen zwerfafval meer.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *