Oud Bolswardse opent Lokaal Ambacht

Ambachtstad Joure heeft vanaf 6 juni een nieuwe plek voor creatief lokaal ambacht.

Aan de Celsiusweg heeft papierschepper en grafisch ontwerper Siska Ruiter Bos de benedenverdieping van haar woning – een voormalige toonzaal – ingericht als werkplaats en cursusruimte. Ze geeft er zelf les, maar biedt ook ruimte aan andere ambachtelijke kunstenaars die er hun werk presenteren en workshops geven. Zo is het een ruimte geworden waar o.a. een boekbinder, een kalligraaf, een kunstschilder, een floraal vormgever en natuurlijk Siska als papierschepper elkaar en cursisten tegenkomen en inspireren in workshops, cursussen en bijzondere samenwerkingsverbanden.

Behalve lesruimte biedt Lokaal Ambacht ook creatieve flexplekken waar mensen zelfstandig aan het werk kunnen. Op zaterdag 6 juni van 14.00 tot 17.00 uur wordt de werkplaats van Lokaal Ambacht feestelijk geopend met demonstraties en de presentatie van het cursusprogramma voor de komende tijd. www.lokaalambacht.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.