Oud Bolswarder Tweede Kamerlid Mieke Andela Baur overleden

Op 2 januari is oud Tweede Kamerlid Mieke Andela-Baur in Bolsward overleden.

In de periode 1978/77  was ze Tweede Kamerlid voor de KVP. Van 1978 tot en met 1986 was zij met enige onderbrekingen vertegenwoordigster in de Tweede Kamer namens het CDA.

Andela kwam uit een agrarisch milieu en was werkzaam in het onderwijs. Als Kamerlid hield zij zich ook met dat onderwerp bezig. Daarnaast voerde zij het woord over het gehandicaptenbeleid, Volksgezondheid en minderhedenbeleid.

Mevrouw Andela was, hoewel zij in Limburg was geboren, voor alles een Friese afgevaardigde. In Friesland was zij maatschappelijk op diverse terreinen actief en verder was zij acht jaar lid van Provinciale Staten van Friesland. Daarnaast was zij, voor zij Kamerlid werd, voorzitter van de Katholieke Plattelandsvrouwen. Mevrouw Andela-Baur is 92 jaar geworden.

Bron: Parlement.com

Foto via Wikipedia (Fotocollectie Nationaal Archief/Anefo/Koen Suyk)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.