Oud-Bolswarder Melis van der Sluis doet aftrap bekerwedstrijd Sc Bolsward- SWZ Sneek

Zaterdagmiddag 17.00 speelt de nieuwe derde klasser Sc Bolsward zijn eerste bekerwedstrijd thuis tegen SWZ Boso Sneek.

Bij deze wedstrijd doet oud Bolswarder en oud CAB-speler Melis van der Sluis de aftrap. Heel vroeger -staat in het boek te lezen van Hielke Speerstra ’Het wrede paradijs’-promoveerde hij van voetbalclub CAB in Bolsward naar het Fries jeugdelftal. Ze vonden het eigenlijk niet goed dat hij CAB verliet en verdorie naar de andere kant van de wereld vertrok Het is a.s. zaterdag precies 65 jaar geleden dat Melis van der Sluis naar Hamelton in Nieuw-Zeeland vertrok.

Kunstenaar Van der Sluis, die nog altijd een oud CAB-wedstrijd poster in zijn atelier heeft hangen, geeft 3 september een keramiekexpositie bij galerij ‘De Roos’ op de Eewal in Leeuwarden. Hij kwam nog altijd regelmatig in Bolsward en kon het niet laten om even een kijkje te nemen bij zijn oud CAB-vrienden o.a. de begin dit jaar overleden erevoorzitter Cor Wielinga en uiteraard het toenmalig CAB-veld. Melis van der Sluis was heel enthousiast over de uitnodiging en gaf aan deze kans niet te willen missen!

Foto Tonnie Siemonsma

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.