Mallet-ensemble C.M.V. Oranje Nederlands Kampioen

BERLICUM – Een mallet-ensemble van C.M.V. Oranje Bolsward is op zaterdag 25 juni Nederlands Kampioen geworden in de derde divisie op het landelijk solistenconcours voor slagwerkers in Berlicum (Noord-Brabant).

Door: Jeffry Frikken

Het ensemble kwam uit in de derde divisie en in de sectie melodische
slagwerk-ensembles. Ze speelden het werk Tango Argentino, gecomponeerd door Joaquin Valverde. Met hun uitvoering van dit muziekwerk behaalde het ensemble maar liefst 85 punten (op maximaal 100 punten) en daarmee werd een eerste prijs behaald en werd het ensemble Nederlands Kampioen in de derde divisie. De jury, bestaande uit Rob Janssen en Rob Balfoort, vond dat “het geheel overtuigend gepresenteerd werd door een fraai ensemble”.

Het mallet-ensemble van Oranje werd uitgenodigd voor het Nederlands Kampioenschap voor slagwerkers omdat ze op 21 mei jongstleden deelnamen aan het provinciaal solistenconcours De Slach fan Fryslân in Buitenpost. Daar
behaalden ze met 90 punten een eerste prijs met lof en werden ze winnaar in de derde divisie.

Aan het kampioenschap deden in totaal meer dan 125 solisten en ensembles mee, die in verschillende divisies en secties tegen elkaar streden om de titel ‘Nederlands Kampioen’. Het concours werd georganiseerd door de
Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) en werd gehouden in theater Den Durpsherd in Berlicum (Noord-Brabant).

De Nederlands kampioenen zijn Irene Walinga, Marijke Djurrema, Aukje Postma, Corrie Jansen-Krol, Jeffry Frikken, Ronald Oostra en Suzan Oostra-Roskam.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.