Oranje Comité Bolsward start zoektocht

Koningsdag 2015 in Bolsward was twee dagen feest! Wie er niet bij was op zaterdagavond in de sporthal heeft een geweldig concert van CMV Oranje en Deadline gemist.

Een promsconcert waar nog lang over werd nagepraat. De activiteiten in de binnenstad op Koningsdag zelf zorgde voor ouderwetse gezelligheid in de stad met als spetterende finale het optreden van Taeke van der Meer en Anneke Douma. Zowel nieuwe als al langer bestaande programmaonderdelen konden op een grote publieke belangstelling rekenen en oogstte meermaals complimenten. Dit alles werd georganiseerd door het Oranje Comité Bolsward (OCB) met hulp van vrijwilligers en mede mogelijk gemaakt door sponsoren en donateurs.

Ook komend jaar willen de leden van het OCB er weer onvergetelijke Koningsdag van maken. Maar er is wel een probleem: er zitten nog maar vier bestuursleden in het bestuur nadat een aantal leden vanwege privé- of werkgerelateerde omstandigheden zijn gestopt. Daarom zijn de overgebleven enthousiaste bestuursleden Thea Schipper (voorzitter), Zus Pieksma, Grietje Tijmstra en Bianca Blaeser begonnen aan een zoektocht naar nieuwe collega’s die samen met hen Koningsdag willen vormgeven. Ervaring is niet noodzakelijk en specifieke vaardigheden worden niet gevraagd. Enthousiasme, creativiteit, samenwerken en communiceren zijn een pré. Gezien de samenstelling van ons vrouwelijke team worden vooral ook mannelijke kandidaten gevraagd te reageren.

Wat kun je zoal verwachten als je ons bestuur komt versterken? We zijn al weer begonnen met onze maandelijkse vergaderingen die, naarmate we dichter bij Koningsdag (27 april) komen, vaker per maand plaatsvinden. Buiten de vergaderingen zijn er werkzaamheden als afspraken maken t.b.v. de diverse programmaonderdelen, de ronde langs het bedrijfsleven in Bolsward en het rondbrengen van de post naar onze donateurs. Maar ook hier geldt het aloude principe “vele handen maken licht werk”.
Wil je graag je bijdrage leveren zodat het Koningsdagfeest voor Bolsward behouden blijft? Meld je dan aan of vraag om extra informatie via de mail: bestuur@ocbolsward.nl . Ook kun je je hier aanmelden als donateur want ook zonder financiële steun geen Koningsdag.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.