Optreden van leerlingen muziekschool Bolsward in Marnecollege

Kunstencentrum Atrium organiseert op vrijdag 12 juni een voorspeelavond met leerlingen van de muziekschool in Bolsward.

De leerlingen spelen op gitaar, keyboard, piano of slagwerk en zingen. De voorspeelavond vormt tevens de afsluiting van de samenspeelweken op de muziekschool Bolsward. Muziekschoolleerlingen uit het tweede, derde en vierde jaar kregen vier weken lang les in een groep met verschillende instrumenten. Een aantal bands die deelnamen aan de samenspeelweken treden tijdens de voorspeelavond op.

De leerlingen doen tijdens de samenspeelweken ervaring op in het met elkaar spelen een band. De altijd druk bezochte samenspeelweken worden meerdere keren in het cursusjaar georganiseerd. Onder leiding van docenten Jan Calf en Willem Aukema isde afgelopen weken diverse bekende popnummers ingestudeerd, zoals ‘Rolling in The Deep’ (Adele), ‘Stay’ (Rihanna) en ‘Mad World’ van Tears for Fears.

Ensembles

De voorspeelavond staat in het teken van ensemblespel. Zo treden twee popworkshops op, een slagwerkgroep en maar liefst vijf groepen die laten horen wat ze hebben ingestudeerd tijdens de samenspeelweken. De band ‘Talking Notes’ is dit jaar onder leiding van Sytze Verbeek begonnen. De leden hebben inmiddels al enige ervaring dankzij optredens op de Bandcontest en TalentNight van
Kunstencentrum Atrium. Ze spelen onder andere nummers van Michael Jackson en Kings of Lion. Uit Harlingen komt ‘De Lefties’. Ook deze band is net gestart met docent Hans Voerman. Zij spelen een repertoire met pop en rock, met nummers van Anouk, Amy
Whinehouse en Adam Lambert. Slagwerkdocent Hendrik Dullemans speelt tenslotte een aantal stukken met een grote groep slagwerkleerlingen.

De voorspeelavond vindt plaats in de hal van het Marne College. De avond is vrij toegankelijk en begint om 19.30 uur.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.