Oproep politie bij stormschade, bel niet direct 112

Voor donderdagmiddag en avond wordt er door de verschillende weerbureau’s een zware storm verwacht.

Windkracht 9 tot 10 zouden voor onze regio gehaald kunnen worden en bij schade ervaart de meldkamer van 112 een enorme toename in het aantal meldingen.

Bij hevige regenval en storm krijgt de meldkamer honderden telefoontjes van inwoners die overlast of schade hebben. Situaties die levensbedreigend zijn krijgen voorrang op andere hulpverzoeken.

Medewerkers van de meldkamer die telefoontjes aannemen maken een snelle inschatting van het risico en kunnen daardoor niet iedereen volledig en uitgebreid te woord staan. Door drukte kan het langer duren voordat men de meldkamer kunt bereiken.

Vandaar dat de meldkamer een oproep doet om bij acuut gevaar of spoed het alarmnummer 112 te bellen. Is het niet acuut, neem dan contact op met de gemeente.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.