Opnieuw winst VC Bolsward Dames 1

Na zes keer achtereenvolgend een winst te hebben behaald, was het op zaterdag 20 februari de kans om daar zeven van te maken. Dit keer mochten de dames van Bolsward richting sporthal de Meet in Hardenberg voor de wedstrijd tegen dames 1 van Captains Kangeroe.

Het team dat onderaan in de competitie staat, maar wat het Bolsward daardoor juist nog wel eens lastig zou kunnen maken.

De eerste set begon vc Bolsward redelijk scherp. Een goed begin, al moesten men er wel voor waken niet mee te gaan in het tempo van de Kangeroes. Die speelde trager, minder netjes, waardoor het inderdaad lastiger was om er niet in mee te gaan. Deze set won Bolsward met 17-25.

Het duurde even voordat de tweede set kon beginnen. Arjan de coach wilde namelijk verschillende wissels toepassen, waaronder Lotte Niezen op mid. Maar op het moment van wisselen, konden de scheidsrechters Lotte Niezen niet in het systeem vinden. Lotte stond niet op de lijst van spelers en mocht hierdoor niet spelen. Erg zuur voor iedereen, maar vooral voor Lotte zelf natuurlijk.
Met een wat gekke bijsmaak begon dan uiteindelijk de tweede set. Helaas was er minder rust in het veld en konden de dames van Bolsward minder hun eigen spelletje spelen. Het team was te afwachtend en gaven daardoor te veel punten weg. Zoveel, dat de Kangeroes de set  kon winnen met 25-21.

In de derde set was te zien dat vc Bolsward dit niet nogmaals wilden laten gebeuren. Des te scherper begon men aan de set en haalde deze dan ook binnen met een stand van 9-25.
De vierde en laatste set was verder netjes. Met 15-25 kon Bolsward de wedstrijd uit spelen. Alle speelsters van vc Bolsward kwamen veel aan spelen toe. En ook al was het daardoor onderling wel eens wat zoeken, iedereen bleef knokken en door gaan voor de winst.

Met deze winst staat vc Bolsward met 52 punten en 14 wedstrijden op de derde plek in de ranglijst. Daarmee staat het team twee wedstrijden minder, 2 punten achter de nummer 2 in de ranglijst: Sudosa-Desto. En laat dat nu net het team zijn waar de eerstvolgende wedstrijd tegen gespeeld gaat worden.
VC Bolsward speelt 12 maart  tegen Sudosa om 20.00 uur in sporthal De Middelzee in Bolsward. Komt allen!

 

IvdL
[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.