Openingswedstrijd gaat verloren voor heren 2 Z&PC Bolsward

WINSCHOTEN – Afgelopen zondag mochten de heren 2 van Z&PC Bolsward voor het eerst dit seizoen aantreden. Helaas werd de eerste wedstrijd in verloren met 7-4.

De eerste tegenstander was het tweede heren team van  Zwem en Poloclub Ter Apel. Voor de heren is dit niet geheel een onbekende en ze wisten dan ook dat het een moeilijke en fysieke wedstrijd zou worden.

Met een op vele posities gewijzigd team ten opzichte van vorig jaar gingen de heren van Bolsward goed van start. Ze konden echter niet voorkomen dat ZEPTA  in de eerste periode  op een 3-2 voorsprong kwam. In het begin van de tweede periode sloeg het noodlot voor Gerben Boschma toe. In de ogen van de scheidsrechter had Gerben commentaar op de leiding en werd hiervoor bestraft met een uitsluiting.

Hierdoor hadden de heren van Bolsward geen wissels meer en moesten ze de krachten sparen. In de tweede periode wist Bolsward dan ook niet te scoren. ZEPTA daarentegen wel waardoor de stand na twee periodes 4-2 was. In de resterende twee periodes wist Bolsward de achterstand niet meer goed te maken. ZEPTA wist uiteindelijk een stand van 7-4 op het scorebord te zetten. Echter met vol goede moet kijken de heren 2 naar de volgende wedstrijd.

Deze is zaterdag 3 oktober in en tegen de vrienden van Franeker. Doelpunten makers voor Bolsward waren:Hans Roskam (1-1) Rob de Vries (3-2) Gert-Jan Abma (5-3) en Jasper Teunissen (7-4)