Opening in zwembaddiscussie Bolsward

Bolsward – Zaterdagmorgen heeft het toegezegde gesprek plaats gevonden tussen de gemeente SWF en Stadsbelang Bolsward.

 

Directe aanleiding is het tumult dat is ontstaan na publicatie van uitspraken van de wethouder in de media en dat Stadsbelang Bolsward onvoldoende is betrokken bij het gehele proces en door de pers geïnformeerd moest worden. Dit alles naar aanleiding van het collegevoorstel om het zwembad in Bolsward niet meer financieel te ondersteunen.

De wethouder is geschrokken van alle reacties en geeft aan dat dit een goed leermoment voor hem is geweest. Met de gemeente zijn er nu goede afspraken gemaakt voor wat betreft de communicatie over het zwembad Vitaloo, want daar gaat het om. Op 18 juni is er commissievergadering daar wordt het voorstel van het college besproken. De uitslag van deze vergadering wordt met Stadsbelang besproken voor de raadsvergadering van 3 juli.

Want in plaats van de 370.000 euro bezuinigingen (Collegevoorstel) is er volgens Stadsbelang slechts een post van 82.500 euro waarvoor dekking moet worden gevonden.

(via Groot Sneek)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.