Opening Buitenschoolse opvang en Peuteropvang Kinderopvang Friesland in Bolsward

Zaterdag 20 september 2014 werden in Bolsward twee nieuwe locaties geopend van Stichting Kinderopvang Friesland. Wethouder Gea Akkerman van de gemeente Súdwest-Fryslân nam die taak op zich samen met de peuters en kinderen van de locaties

Het bijzondere van deze nieuwe locaties is dat men gaat toewerken naar een Integraal Kind Centrum. Stichting Kinderopvang Friesland (SKF) gaat samenwerken met de basisscholen De Bron en De Blinker. Integraal betekent dat SKF en beide scholen samen gaan werken op het gebied van onderwijs, opvoeding en opvang. Op die manier willen de scholen en SKF er naar toe dat in de ontwikkeling van 4-12 jaar geen scheidslijnen meer zijn tussen opvang en onderwijs.

De Buitenschoolse opvang is gehuisvest in de openbare ruimte van de basisschool. Hier is een knusse, gezellige huiselijke sfeer, waarin kinderen uit school kunnen spelen, activiteiten kunnen ondernemen en kunnen ontspannen. Het blijkt dat dit erg goed gaat onder 1 dak!
De peuteropvang zit tevens op een bijzondere locatie. Peuteropvang De Stampertjes van Stichting Kinderopvang Friesland is gehuisvest in het woonzorg centrum Huylckenstein. De leeftijden van 2- 100 jaar komen samen in 1 gebouw.  Ook daar is een mooie ruimte, midden in het gebouw. Men heeft daar een eigen, aansluitende buitenspeelruimte, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen en ontdekken. De ontmoeting tussen jong en oud is ontzettend bijzonder en mooi! Jong en oud geniet van elkaar.

Het samen ondernemen van activiteiten, even bij elkaar om het hoekje kijken en een uitstapje naar de aangrenzende kinderboerderij is zo maar gemaakt! De peuteropvang heeft aansluiting bij school. Er vindt veel onderling overleg plaats met het basisonderwijs, om er zorg voor te dragen er naar een Integraal Kind Centrum wordt toegewerkt.

SKF en de scholen willen een gezamenlijke missie en visie en daar is overleg voor nodig.  Kinderopvang Friesland, is ontzettend trots dat De Bron en De Blinker hun als partner heeft uitgekozen. De samenwerking met scholen en het woonzorgcentrum wordt als zeer prettig ervaren.
Heeft u interesse dan kunt u op onze website www.kinderopvangfriesland.nl kijken of gewoon een keertje langslopen!

Foto Album

Mw Bruggenkanp, Mw Postma, bewoners van Huylckenstein, wethouder Gea Akkerman en peuterleidster Marleen van der Zee houden de hoepel vast waardoor de peuters doorklimmen

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.