Openbaar vervoer is vervoer voor iedereen.. en niet alleen voor die mensen die handig langs de grote weg wonen (ingezonden)

In het geval van de Qliner 350 is het handig dat die Wommels en Bolsward aandoet. Dorpen en steden zonder NS station, waardoor reizigers snel en vooral makkelijk met de bus in Alkmaar of Amsterdam kunnen komen.

Anders dan een stad als Harlingen met een NS station, hebben bewoners van Bolsward en omstreken veel plezier van een Qliner. Immers, eerst naar Leeuwarden en dan per trein naar Amsterdam is een bizarre omweg.
Dat de Qliner in de nieuwe dienstregeling 10 minuten korter doet over het traject Leeuwarden-Alkmaar is geen reden voor grote euforie: 2 uren of 1 uur 50 is niet echt een verschil waar je van gaat juichen.

Dat ze door de route te verleggen van Bolsward naar Harlingen deze tijdwinst behalen ten koste van de inwoners van Bolsward en Wommels is wel om te huilen, want daar is geen NS-station!
Als de nieuwe dienstregeling vanaf Leeuwarden ingaat, zou het wel heel jammer zijn om Bolsward m.n. ’s-avonds en in het weekend links te laten liggen.

Immers openbaar vervoer gaat niet om de efficiëntie, maar om de reizigers. Het is dus zeker belangrijk om de stem van de Bolswarders en anderen aan de route van de Q- liner 350 te laten horen.

Marieke  Ariesen

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.