Openbaar vervoer is vervoer voor iedereen.. en niet alleen voor die mensen die handig langs de grote weg wonen (ingezonden)

In het geval van de Qliner 350 is het handig dat die Wommels en Bolsward aandoet. Dorpen en steden zonder NS station, waardoor reizigers snel en vooral makkelijk met de bus in Alkmaar of Amsterdam kunnen komen.

Anders dan een stad als Harlingen met een NS station, hebben bewoners van Bolsward en omstreken veel plezier van een Qliner. Immers, eerst naar Leeuwarden en dan per trein naar Amsterdam is een bizarre omweg.
Dat de Qliner in de nieuwe dienstregeling 10 minuten korter doet over het traject Leeuwarden-Alkmaar is geen reden voor grote euforie: 2 uren of 1 uur 50 is niet echt een verschil waar je van gaat juichen.

Dat ze door de route te verleggen van Bolsward naar Harlingen deze tijdwinst behalen ten koste van de inwoners van Bolsward en Wommels is wel om te huilen, want daar is geen NS-station!
Als de nieuwe dienstregeling vanaf Leeuwarden ingaat, zou het wel heel jammer zijn om Bolsward m.n. ’s-avonds en in het weekend links te laten liggen.

Immers openbaar vervoer gaat niet om de efficiëntie, maar om de reizigers. Het is dus zeker belangrijk om de stem van de Bolswarders en anderen aan de route van de Q- liner 350 te laten horen.

Marieke  Ariesen


8 reacties

 1. Arnold schreef:

  Bij mijn weten heeft Harlingen geen “NS-station”. Wel een treinstation die wordt bediend door treinen van Arriva.

 2. Erwin de Jong schreef:

  Ilan Van Kooten , ff lezen en stemmen denk!

 3. Marieke Holwerda schreef:

  Je kunt bellen op 09002022022

 4. Bauke Kooiker schreef:

  Beste Bolswarders. Ik zal deze lijn ook erg missen. Ik neem de moeite om bij zowel Arriva als de provincie Fryslân te klagen. Dat helpt denk ik meer dan klagen op Facebook
  Protesteren? Ik zeg doen
  Bolswarders doen namelijk zonder treinverbinding vanaf volgende week langer over hun rit en missen veelal de aansluiting op Groningen en richting Alkmaar

 5. Evert Salverda schreef:

  Dag Bauke, ik ben het helemaal met je eens. Een enorme verslechtering. Ik ben al op alles fronten actief geweest maar lastig, lastig lastig. Idd allemaal klagen bij Arrvia maar zeker ook bij de Provincie Fryslân en Reizigersvereniging ROCOV.

 6. Evert Salverda schreef:

  Blijf vooral klagen bij Arriva en de Provincie: gelukkig zijn er veel die dat inmiddels doen. Het is erg vervelende allemaal: zo is er in het weekend en ‘s-avonds ook geen aansluiting meer op de sneltrein naar Groningen: Gevolg: 1 uur en 3 kwartier onderweg i.p.v. voorheen ruim 1 uur. Dat noem ik ook een stevige verslechtering!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *