Open Monumentendag in Súdwest-Fryslân

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZaterdag 13 september is het Open Monumentendag.

Ook de gemeente Súdwest-Fryslân doet mee aan dit culturele evenement waarbij duizenden monumenten in Nederland gratis te bezoeken zijn. Het thema voor 2014 is ‘Op reis’ en gaat over wegen, sporen, kanalen, de plaatsen van aankomst en vertrek, de middelen van vervoer, werven en nog veel meer.

Monumenten in Súdwest-Fryslân
In Súdwest-Fryslân zijn ruim 30 monumenten, verspreid over de plaatsen IJlst, Sneek, Bolsward, Workum en Woudsend, van 10.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. Onder andere molens, gemeentehuizen en kerken zijn te bezoeken, maar ook musea en scheepswerven mogen dit jaar niet in het programma ontbreken.

Activiteiten
Tijdens de Open Monumentendag worden er ook activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo kunt u onder andere met een beurtschip van IJlst naar Sneek varen (en retour), met een treintje op reis door Workum, meedoen aan de Elfstegentocht in Woudsend, een rondvaart maken door de monumentale binnenstad van Bolsward, de solexdemonstratie bekijken, genieten van de muzikale optredens en kinderen kunnen schat zoeken in Workum. Kortom, een niet te missen evenement met heel veel activiteiten die u gratis worden aangeboden!

Het complete programma van 13 september verschijnt in een brochure. Deze brochure is vanaf 1 september bij alle VVV’s en bibliotheken in Súdwest-Fryslân af te halen. Ook kunt u het programma vanaf 1 september downloaden op de website www.openmonumentendag.nl.

Geef een antwoord