Open dag Jeugd Showband Hollandia

Zaterdag 30 september organiseert Showband Hollandia een open dag voor de jeugd. Al enige tijd is het bij Hollandia mogelijk om je Algemene Muzikale Vorming diploma te behalen.

AMV is een voorbereidende en oriënterende cursus die ongeveer een jaar duurt en geheel kosteloos is.

Leerlingen vanaf 6 jaar kunnen zich opgeven voor deze cursus om zo kennis te maken met muziek.Heel globaal leren de kinderen de algemene muzikale basiskennis op een vooral speelse manier. Hiermee kunnen ze later een keuze maken of ze bij de drumband een melodie of liever een slagwerk instrument willen. Concreet is dit een basisjaar waar ze op een speelse manier wegwijs worden gemaakt met de theorie, de muziek en de vereniging.

Na dit basisjaar is er nu ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de nieuwe jeugdband. Deze nieuwe jeugdband wordt opgezet met jeugdleden van Showband Hollandia Bolsward & Mallet Percusion Band Euphonia Wommels. Door de leerlingen van de verschillende bands bij elkaar te voegen bestaat er de mogelijkheid om als jeugd als zelfstandige groep mee te doen aan optredens en andere evenementen.
Buiten de vaste groepslessen komen de leerlingen van de eerder genoemde bands eens per 2 weken bij elkaar om samen te reperteren onder leiding van een enthoustiaste instructeur.

Om je in te schrijven gebruik dan het inschrijfformulier welke verkrijgbaar is in het clubgebouw.

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *